Свържи се с нас

Vegan Holistic

Vegan Holistic

Фитнес до живот: Историята на Джим Морис

jim-morris-vegan

Начин на живот

Фитнес до живот: Историята на Джим Морис

Фитнес до живот: Историята на Джим Морис

Гледайте краткия документален филм „Фитнес до живот“ за 78-годишния веган бодибилдър Джим Морис.

Джим Морис е атлет с невероятна кариера. На 78-годишна възраст той продължава да се занимава с бодибилдинг и фитнес, като популяризира веганството и здравословния начин на живот.

През 1966 Джим започва да се състезава на културисткия подиум, ставайки Мистър Ню Йорк Сити. Още същата година Джим Морис печели и първата си национална титла, а през 1967 завоюва Мистър Източно крайбрежие. През 1969 се мести в Лос Анджелис и печели редица призове от най-големите състезания в бодибилдинг индустрията. През 1973 г. печели Мистър Америка с рекордната разлика от 30 точки, зашеметителен рекорд, който все още не може да бъде подобрен. Той също така е най-старият победител в историята на състезанието със своите 37 години, първият чернокож победител в историята и първият открит хомосексуален победител.

Въпреки всички тези победи обаче, Джим Морис остава в сянката на редица други големи имена в спорта и си навлича много негативни коментари в пресата, която не е благосклонна към чернокожите победители, особено с нескрита хомосексуалност. Но Джим не се отказва от спорта и продължава да постига изключителни резултати. През 1985 г. той се отказва от месото, а през 2000 г. става веган по етични причини. През 2004 Джим се запознава с книгата „Китайското изследване“ на Т. Колин Кембъл, която описва като своята библия на здравословното хранене. От тогава Джим Морис пламенно разпространява здравословното веганско хранене с цели растителни храни – основно плодове и зеленчуци, а не мазнини и протеини.

В краткия документален филм „Фитнес до живот“ ще видите интервюта с Джим Морис на 78-годишна възраст, както и какво казват негови приятели и последователи, сред които и веган бодибилдинг звездата Робърт Чийк, с когото можете да прочетете интервю тук.

Редакция на Vegan Holistic. Чрез статиите в този сайт се стремим да обхванем различни аспекти на веганизма, показвайки неговия потенциал да трансформира света към всеобщо здраве, състрадание и нова етика, където животните, хората и природата са част от една холистична визия за хармония и свобода.

Напиши коментар

Какво мислиш? Сподели статията и напиши коментар.

avatar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Абонирай се  
Уведоми ме

Абонирай се

Получавай известия за нови публикации по имейл.

Реклама

Най-популярни

Горе